De fleste argumentene for å opprettholde eller øke norsk kjøttproduksjon holder ikke vann. Nordmenn bryr seg lite om utslipp fra kjøttproduksjon. I USA er ofte storfe avlet kun for kjøttproduksjon , og de blir fôret så de når slaktevekt så fort som mulig.
FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO) er derimot ikke i tvil: Kjøttproduksjon står for prosent av verdens totale. To viktige og mye debatterte stortingsmeldinger har kommet det siste halve året: Landbruksmeldingen og Klimameldingen. Begge har neglisjert kjøttproduksjon ens. Faktisk står de bak prosent av verdens klimagassutslipp. Martinsens sterkt ideologiske omgang med.
Det er mer enn utslippene fra. Sjå eigen artikkel om slakting av landdyr. Her tar ein for seg den vidare handteringa av kjøttet. Dei problemstillingane ein går gjennom nedføre. Kjøttproduksjon i kombinasjon med melk Fremdeles blir - av storfekjøttet produsert på melkebruket med rådgivning fra Tine og andre aktører.
Vi fristes til å spise stadig mer kjøtt, uten å forstå hvor negativt det er for miljø og klima. GJEMNES: All matproduksjon handler om å få til lønnsomhet. For å få det til er det på kostnadssida bonden har størst påvirkning på resultatet. Sett i verdenssammenheng, utgjør norsk husdyrhold og kjøttproduksjon en liten andel.
Hva skal politikerne gjøre for å vri kostholdet over i en mer klimavennlig retning? Vri subsidiene bort fra kjøttproduksjon og over på produksjon. I tidligere tider var oksene også trekkdyr, men nå har de fått selskap av utenlandsk kjøttfe og blir utelukkende brukt til kjøttproduksjon. Alfabetisk A-Å Alfabetisk Å-A Pris lav-høy Pris høy-lav. Formålet med loven er å sikre helsemessig trygge næringsmidler og fremme helse, kvalitet og forbrukerhensyn langs hele produksjonskjeden, samt ivareta.
Produksjon av frukt, grønt og korn gir mye lavere miljøbelastning enn kjøttproduksjon. Internasjonale miljøforskere blir stadig tydeligere i sine oppfordringer om å kutte kjøttet, og legger fram grundige bevis på at et skifte i diett er. Nortura er garantisten for at det er mulig å drive kjøttproduksjon i hele Norge.
Plantevern og plantevernjournal. Rådgjevarane våre har god og oppdatert kunnskap om plantevern, og hjelper deg med det du måtte trenga hjelp til innan plantevern. Kjøttproduksjon - catering, delikatessebutikk, elg, elgbiff, elgbørsen, elgekjøtt, elgepartering, elgjakt, elgkjøt, elgkjøtt, elgsodd - Finn firmaer, adresser.
Kjøttmangel i Norge tvinger fram import av flere tusen tonn kjøtt. Mangelen på norsk storfekjøtt er en utfordring. Vi gjør det vi kan for å få tak. Tilnærmet all forurensning knyttet til matproduksjon mangedobles i kjøttproduksjon i forhold til produksjon av vegetabilsk mat. Mangel på norsk storfekjøtt gjør at åtte tusen tonn kan bli importert i år.
Derfor skal Rogalandsbøndene få hjelp til å drive lønnsom. Er du glad i kjøtt, men bekymret for de etiske og miljømessige konsekvensene av kjøttproduksjon ? Her er tips om kjøtt som gir liten miljøbelastning. Neslund Gård eies og drives av Jon Roger Neslund. På gården er det i dag en omfattende kjøttproduksjon av slaktegriser.
Offisiell norsk statistikk. Denne alfabetiske listen hjelper deg å finne frem på ssb. Klikk på et stikkord og få frem artikler og publikasjoner om emnet.
Landbruksdirektoratet forvaltar tilskot til produksjon av kjøt og egg. Tilskota blir utbetalte kvar månad via slakteri og eggpakkeri til føretak som produserer.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.